(ВИДЕО) Цело време ја следел Кит! Кога сватила зошто ја следел останала без зборови

На интернет се појави видео од кит кој цело време следи жена во вода, не ја пушта додека плива, а сите беа изненадени од причината за оваа акција. Имено, на крајот жената сфатила дека китот цело време ја чувал !

Биологот Нех Хаузер ги проучува овие животни , но и таа беше изненадена од исходот на овој настан. Цело време ме туркаше. Велев „уууууу“, што се случува – вели жената.

Имено, она што жената подоцна го сфатила е дека китот ја спасил од ајкулата која била зад нив. Во еден миг таа беше извадена од водата, а таа потоа почна да го повикува екипажот од нејзиниот брод.

Тогаш сфатив, боже, ме заштитуваше – заклучила жената. Видеото погледнете го ТУКА