Човек потрошил 42 илјади марки да за “Стани волк” – Не сакам да имам повеќе никаква врска со луѓето

Тору Уеда, инженер од Токио, сака да се релаксира и да се релаксира замислувајќи дека е волк. Костимот, за кој тој тврди дека му го овозможил тоа, бил создаден од тим од четворица во Цепет и им биле потребни седум недели да го направат. Уеда вели дека сега има совршена можност да „избега од нормалниот човечки живот и да го прифати чувството да се биде волк“.

Зборувајќи за Тајмс, тој рече: „Кога го носам овој костим, се чувствувам како повеќе да не сум човек. Нема повеќе човечки односи. Секакви неволји, поврзани со работа и други работи – можам да заборавам на сето тоа“. Уеда имаше строги барања за неговиот волк костум – тој рече дека сака најреалистичен можен костим за волци, а сепак да може нормално да оди.

Конечниот резултат го воодушеви Уеда: „Кога ќе се погледнам во огледало, гледам волк, а тоа е многу трогателно“. Јас не сум врколак – тоа е некој вид чудовиште, а јас не сум чудовиште“. Уеда не сака да го покаже својот костим на јавноста, особено откако потроши толку многу пари на него. Тој вели и дека би му било непријатно да го носи надвор: „Веројатно ни уличните кучиња не би биле премногу среќни поради тоа“.

Наместо тоа, Уеда ги кани пријателите, им нуди пијачки и се дружи со нив во неговиот волчји костум. Пренесува „ Хајат “.