Пожарникарите му приредија изненадување на момче кое немало никој да му дојде на роденден

Се што сакаше 7-годишниот Доминик Гиатрас за својот роденден беше голема роденденска забава со сите негови пријатели. Тој покани дури 20 од нив и едвај го чекаше тој ден бидејќи неговите родители резервираа сала за танцување во американскиот град Плејнфилд на неколку часа.

Вашиот крвен притисок ќе биде стабилен на 120/80 доколку го знаете овој трик Норин Метсон беше жената чија работа беше на влезот да провери кој влегува и дали имаат покана за роденденската забава на Доминик.

Срцето и се скрши кога виде дека на роденденот на момчето дошол само еден пријател. Знаеше дека мора да направи нешто. Видела дека во ходникот се уште има родители од претходната забава која била резервирана во истата сала.

Познавала една од жените чиј сопруг е пожарникар, па имала интересна идеја: Сакала да ги покани пожарникарите на роденденот на момчето. Тоа е она што се случи. Кога слушнале што се случило, пожарникарите знаеле дека мора да дојдат.

Доминик беше воодушевен. Кога пристигнале, момчето скокало од возбуда, а следните неколку часа ги поминал играјќи си со пожарникарите, а тие го поканиле во противпожарното возило да прегледа се што го интересира.

Роденденската забава на момчето била спасена.