Психолог за разликите помеѓу жената и љубовница: Љубовницата му угодува на мажот, а жената го запоставува

Тогаш сопружниците почнуваат се повеќе да се расправаат и почнуваат да посветуваат се помалку внимание еден на друг, што ги тера многу мажи да го бараат вниманието што им недостасува во бракот од страна. Според психологот Дмитриј Карпачев, има многу причини зошто мажот одлучува да најде љубовник.

Истакнува дека има голема разлика во однесувањето помеѓу жената и љубовникот. Она што многу сопруги им замеруваат на своите сопрузи, љубовниците го одобруваат. Ајде да видиме кои се, според психолозите, разликите помеѓу жената и љубовникот. Карактеристики на просечна жена: 1. Куќата и децата стануваат нејзин живот; Сопругите најмногу се фокусираат на одржување на чистотата на нивната куќа и децата, подготвен ручек, перење алишта и сè помалку внимание посветуваат на своите сопрузи. 2. Ги контролира финансиите;

Сопругите главно се трудат паметно да ги распределат парите и честопати ја земаат целата плата од сопругот и не му оставаат ништо. Сопругата треба да го води домаќинството, но без пари тоа не е можно. 3. Раѓа деца; Речиси секоја жена сонува да стане мајка и да му ги роди децата на својот сопруг и нема ништо лошо во тоа. Меѓутоа, кога се раѓаат деца, многу жени стануваат нервозни и уморни и за тоа ги обвинуваат своите сопрузи и го вадат целиот гнев врз нив, поради што мажот се чувствува виновен и непријатно.

4. Целата енергија ја насочува кон куќата; Таа се труди да ја одржува куќата уредна и уредна, но и самата изгледа уморно и незадоволно. 5. Секогаш се жали за нешто; Кога жената е незадоволна, таа почнува да се жали на својот маж за се, дури и за најмала работа. 6. Интимноста станува се поретка; Многу жени наоѓаат безброј причини да избегнат блискост со своите сопрузи и подоцна се изненадени кога тој ќе најде некој друг. Често жените забораваат дека интимноста е многу важна за одржување на бракот.

7. Сака да контролира сè; Многу жени ја преземаат контролата над сите сфери на семејниот живот, бараат од мажите да прават што сакаат и да се согласуваат со нив во сè. 8. Барања за заедничко дружење; Сопругите често ги принудуваат своите сопрузи да одат со нив на забави и собири што не им се допаѓаат и ги замолуваат да се дружат со нејзиното семејство и пријателите иако тој јасно ставил до знаење дека некои од тие луѓе не им се допаѓаат.

Карактеристики на просечен љубовник: 1. Таа има своја рутина и не се труди да вклучи маж во неа. 2. Таа го инспирира мажот, не бара од него пари; Таа знае дека колку помалку бара, толку повеќе добива. Затоа таа секогаш ќе го фали мажот и ќе каже колку е горда на него. 3. Не поставува непотребни прашања, не се меша во неговите работи и не го тера секогаш да и одговара. 4. Љубовницата не му пречи на мажот со секакви глупости, затоа покрај љубовницата се чувствува поопуштено. 5. Љубовникот е секогаш подготвен за интимност, пишува Inpfult

Таа е подготвена да експериментира и да му го даде на мажот задоволството што го сака. 6. Не инсистира на заедничко излегување бидејќи и е пријатна врската што ја имаат. 7. Не губи време на чистење, готвење и подготовка на домот и затоа секогаш изгледа свежо и енергично. Затоа мажот се чувствува удобно покрај неа.