Невработениот татко излегол на улица, не можел ни да сонува што ќе биде понатаму

Невработениот татко буквално излегол на улица и им ја поделил својата биографија на луѓето. Но, не можеше ни да сонува што ќе следи. Очајните времиња бараат очајни мерки. Откако невработениот татко Патрик останал без работа, паднал во очајна ситуација. Знаеше дека семејството смета на него, па буквално излезе на улица и ја сподели својата биографија со луѓето. Но, тој не можеше да сонува за она што следуваше.

Животот понекогаш може да се преврти наопаку за миг. Ова му се случи на Патрик кога одеднаш остана без работа. „Дефинитивно бев исплашен. Мојата сопруга и јас не заработуваме многу пари одвоено. Кога останав без работа, таа го понесе целиот товар“, изјави Патрик. Почна да бара работа преку Интернет и лично, но ништо не успеа.

„Не добивав никакви одговори, бев фрустриран“, се сеќава тој. Тогаш му текнало – ќе застане на улица и ќе ја подели својата биографија. Иако идејата изгледаше глупава, Патрик беше и очаен и решителен.

Бев невработен само неколку недели, но тоа дојде ненадејно и морав брзо да реагирам“, рече тој. Со оглед на тоа дека класичната потрага не вродила со плод, тој се одлучил на луда идеја.

„На почетокот беше смешно и ми изгледаше лудо, но јас постојано размислував за тоа и мислев „зошто да не?“ Милиони луѓе минуваат низ Феникс, можеби некој ќе ме вработи“. Излезе на градската улица со натпис и еден куп резимеа. Секој ден по неколку часа стоеше со натпис на кој пишуваше: „Ве молам земете го вашето CV. Ослободен. Барам работа“. По три дена, Патрик го привлече вниманието на Мелиса, која води консултантска фирма.

„Не бараше да му дадат нешто, туку побара работа, тоа ме импресионираше“, вели таа. Биографијата на Патрик откри дека тој немал искуство во односи со јавноста, што било услов за работа во компанијата на Мелиса. Сепак, тоа не ја спречи да му помогне. Таа ја сподели неговата приказна и фотографија на социјалните мрежи, заедно со копија од неговата биографија. Реакциите беа огромни!

Понудите за работа одеднаш почнаа да се трупаат во стотици! Лудата идеја на Патрик покажа колку е решен да продолжи да го издржува семејството. „Мислам дека луѓето беа импресионирани од неговата истрајност на топлината од 37 степени“, рече Мелиса.

Патрик наскоро почна да работи во градежништвото подготвувајќи бетонски темели. Тој е многу среќен и благодарен. „Не можам да им се заблагодарам на сите доволно. Многу луѓе ми праќаа пораки кои не беа понуди за работа, туку охрабрувања во смисла на „среќно во потрагата“. Беше многу убаво да се види тоа“, рече тој.