Оваа слепа мајка не може да го види своето бебе па лекарите направиле нешто неверојатно

Лекарите направија нешто неверојатно создавајќи 3D ултразвук за слепа мајка за да може да го „види“ своето слатко бебешко лице! За идните родители, подготовките за доаѓањето на бебето може да бидат многу стресни. Се чини дека има толку многу да се направи пред да пристигне тој мал пакет радост, и никогаш доволно време за сè.

Меѓутоа, една жена, која има физичка попреченост, можела да ужива во специјален ултразвук за да може да го види своето бебе пред големиот ден! Ештон Џонсон го очекува раѓањето на својот син. Сепак, Ештон има оштетен вид и не можеше да го види своето бебе на ниту еден од ултразвуките што беа направени, според KETV.

Наместо тоа, Ештон мораше да се потпре на нејзиниот сопруг Логан за да и го опише. Така беше се додека гинекологот на Ештон не смисли нешто посебно за Ештон. „И така дојде мислата: „Би било навистина убаво да ѝ дадеме нешто опипливо за кое може да се држи, да ги почувствува контурите на лицето на бебето и навистина да разбере како изгледа бебето“, д-р Кејти Секпе. , изјави за КЕТВ.

Така д-р Секпе се фатил за работа и се здружил со друг гинеколог. Лекарите потоа ги конвертираа овие ултразвучни слики во 3D модели. Така, преку допир, Ештон можела да го „види“ своето бебе. Ештон беше обземена од емоции откако нејзиниот медицински тим и го покажа 3Д ултразвукот.

„Ви благодарам многу момци“, рече Ештон. „Ова навистина ми значи многу, благодарам. Додека Ештон продолжи да ја изразува својата благодарност за специјалниот подарок, таа исто така изјави дека другите во слична позиција можат да доживеат нешто толку посебно.

„Се надевам дека другите мајки ќе можат да го направат тоа бидејќи ова е одлично“, рече таа. Леле, каков фантастичен и посебен подарок за мајка! Ештон навистина има група медицински професионалци кои имаат срце за своите пациенти.