Анџелина Џоли и нејзината ќерка скратија дел од својата коса – Глумицата објави снимка која многумина ги расплака! Имале вистинска причина (ВИДЕО)

Анџелина Џоли заедно со ќерките Захара и Шајло се приклучи на голем светски проект, односно изложба која се обидува да ја подигне свеста и конечно да им помогне на жените во Иран . Таа земја одамна ја зафати криза, па не е чудно што Анџелина без многу размислување реши да помогне на свој начин.

Објавата која актерката ја стави на својот Инстаграм профил се состои од видео, но и фотографии. На видеото се гледаат голем број луѓе кои решиле да учествуваат во овој проект, па си ја отсекле косата и ја испратиле на адреса во Париз, од каде уметникот Прун Нури сето тоа ќе го однесе во Њујорк во март и ќе го изложи. во нејзината изложба.

„Мојата пријателка Пруне Нори работи на прекрасен уметнички проект за да се солидаризира со храбрите жени во Иран, кои се борат за еднаквост и права, но и да им оддаде почит на нивната храброст. Се вклучи и моето семејство. Секој од вас може да учествува во проектот со испраќање прамени од нејзината коса до 25 февруари“, рече Анџелина Џоли и откри дека изложбата ќе се одржи во Њујорк на 8 март, Меѓународниот ден на жената.

По видеото, следуваат и неколку фотографии на кои се гледа како Анџелина и сече прамен од косата на Захара, како и кратенката Шајло, која без многу размислување ја споиле.

Анџелина Џоли со години учествува во различни хуманитарни проекти, а дури две децении беше и амбасадор на Обединетите нации. На крајот на минатата година таа ја прекина таа соработка сакајќи да се фокусира на помагање и работа со организации предводени од луѓе директно засегнати од конфликтот.