Само 1% од луѓето можат да ја забележат другата мачка на оваа слика, дали сте во оваа посебна група?

Имате само 15 секунди да дознаете дали сте меѓу еден процент кој успеал да види каде се крие другата мачка на оваа винтиџ фотографија. Оваа оптичка илузија прикажува две дами како седат на маса.

Црна мачка седи пред нозете на жена. Сепак, тоа не е единствената мачка на оваа слика, пишува Јагранјош . Само луѓе со одлични перцептивни способности ќе можат да откријат каде се сокрила другата мачка на сликата.

Дали успеа да ја видиш? Треба добро да се концентрирате и детално да ја испитате целата слика.

Ако сè уште не можете да ја лоцирате другата мачка, еве мала помош. Погледнете ја шапката на жената што седи лево.
Решението погледнете го тука