Малкумина знаат за што всушност служат вратите на машината за перење и тие имаат важна цел

Многумина не ја знаат нивната цел, а кога ќе ја дознаете, ќе бидете многу среќни.

Во тие врати, кои се крајната дестинација на одводната цевка, се наоѓаат сите ситници што сте ги изгубиле при перење – копчиња, монети и слични работи.

Затоа, кога ќе забележите дека ви недостига копче на кошулата, или некој сличен мал предмет, слободно отворете ја вратата и таму ќе го најдете. Се разбира, прво проучете го упатството бидејќи секоја машина е различна, но кај повеќето доволно е да ја повлечете вратата малку посилно со шрафцигер.

Но, пред тоа задолжително ставете леген или крпа под вратите, за да не излезе вода од нив, пишува Крстарица .