Дали неверниот сопруг ја заслужува љубовта и простувањето на неговата сопруга? Нивниот брак е пример

Дали на неверниот сопруг треба да му се прости гревот на неверството? Дали неверниот сопруг заслужува прошка од жена на која на свадбата и било ветено дека ќе биде со неа до крајот на животот?

Бракот на Ребека Дувал и нејзиниот сопруг почна да се распаѓа. Тешко и било да му прости на сопругот бидејќи открила дека тој ја изневерувал. Роберт имаше афера четири месеци. Го открила кога пронашла пораки на неговиот мобилен телефон. Таа побарала советување во црквата и решила да не оди и да се бори за нивниот брак.

Еден ден, Роберт се разболел од бубрежна инсуфициенција и дознал дека Ребека е совршена за неговата трансплантација на бубрег. Но, таа си помисли: „тој не ја заслужува нешата љубов што можам да му ја дадам како жена“ и затоа решила никогаш да не го стори тоа. Но, неколку месеци подоцна, Бог интервенираше и ја убеди Ребека да му верува и да ја направи трансплантацијата.

Операцијата беше успешна и поради чинот на простување на Ребека и несебичната љубов кон Роберт. Оттогаш, нивниот брак е обновен и подлабоко развиен, и двајцата станаа советници за парови и двајцата живеат со Бог во центарот на нивните животи.