Таткото секоја вечер стои на истото место и чека, а причината многумина ги расплака

Нејзиниот татко секоја вечер стои на истото место и чека, а приказната зад оваа фотографија расплака многумина. Белен Карденас (22) од Парагвај на својот профил на Твитер сподели фотографија за која не очекувала дека ќе стане вирална, на која се гледа дека нејзиниот татко во шорцеви и маица го чека автобусот на станицата.

Една вечер девојката решила да го фотографира својот татко, да му посвети неколку нежни зборови и да открие дека тој ја чека секој ден, без разлика на времето, за безбедно да ја донесе ќерка си дома за никој да не нападнете ја во темница. Се враќам дома помеѓу девет и триесет и девет навечер, а тој секогаш ме чека на станицата. Човеку мој, никогаш не престанувај да го правиш тоа, те сакам многу – напишала девојката.

Оваа приказна која многумина трогна и расплака, се случува секоја вечер во парагвајскиот град Немба. Белен во оваа прилика даде интервју и за локалниот медиум Екстра каде откри дека нејзиниот татко има 72 години и дека и покрај годините секоја вечер ја чека на истото место.
Таа откри и дека пред неколку месеци татко и ја носел на работа и секој ден ја носел дома, но сфатил дека мора да се осамостои, па сега се задоволува со чекање ќерка му да стигне до станица, за да да ја придружува дома и евентуално да ја брани доколку некој го нападне.

Благодарен сум му на татко ми за се што направи за мене, за моите браќа и уште повеќе за мојот син. Секогаш беше голем татко и дедо – заврши Белен.