Мајката на три деца испрати писмо до сите татковци кои имаат ќерки

Мајката на три деца, Никол Мерит, испрати јавно писмо до сите татковци кои имаат ќерки, а нејзината објава ја сподели популарниот сајт Love What Matters и набрзо се прошири на социјалните мрежи. За сите мажи со ќерки… Веројатно ве полудува самата помисла дека вашето девојче има „дечко“. И мене ме полудува, а јас сум мајка. Таа три килограми тешка ангелска принцеза ја донесовме дома пред седум години, а веројатно ќе се заљуби за прв пат во следните неколку години, а уште неколку години подоцна – ќе го има своето прво момче.

Таа мисла е застрашувачка. Сепак, добрата вест е што можете да и покажете што заслужува од маж. Врските и браковите се тешки и тоа е вистината што вашата ќерка ќе ја научи еден ден. Тие се предизвик за сите, вклучувајќи ги и внимателните, добронамерните и љубезните срца.
Најдоброто, но веројатно и најтешкото нешто што можете да го направите за вашата ќерка е да и покажете како треба да се однесува една жена.
Сакајте ја својата жена како што сакате вашата ќерка да биде сакана. Вашата мала ќерка е под влијание и, за жал, таа ќе научи од филмовите, телевизиските серии, списанијата, социјалните мрежи и нејзините пријатели – како изгледа и звучи љубовта, или така ќе мисли.

Сепак, поверојатно е дека она што ќе го „собере“ надвор од домот е да биде толку далеку од вистинската или вистинската љубов. Вие и само вие можете да се изборите со тоа – со тоа што ќе се однесувате правилно кон нејзината мајка и ќе и покажете најголема љубов. Сè започнува дома – со тебе и со сопругата.

Денес и сите други денови почитувајте ја. Држете ја за рака секогаш кога имате прилика и бакнувајте ја многу. Смејте се со неа. Погледни ја.Кога таа зборува, слушајте внимателно. Отвори ја вратата за неа. Тоа ја зголемува нејзината самодоверба. Ценете сè што прави, бидете горди на нејзините достигнувања. Охрабрете ја кога и треба охрабрување. Сочувствувајте со неа кога таа бара поддршка. Одете во авантури со неа. Кажете ѝ колку е убава, одвнатре и однадвор, кажувајте ѝ често.

Ќерка ти ја сака мајка си, маѓепсана е со неа. Врската помеѓу мајката и ќерката е толку испреплетена што мајките и ќерките изгледаат како да живеат паралелен живот. И вашето разбирање за сето ова ќе ви помогне да сфатите дека вашата врска со вашата сопруга е многу поголема од само вие двајца.

Најголемиот подарок што таткото може да и го даде на својата ќерка – по сето време и внимание – е да ја сака нејзината мајка.