Парот среде ноќ го разбудил чуден звук надвор, а она што го виделе ги оставило без зборови

На 28 јануари, жена од Флорида и нејзиниот сопруг, кои живеат во парк за подвижни домови, среде ноќ ги разбудил чуден звук во шумата. Отпрвин мислеле дека се тепаат само мачки, но кога звукот станал упорен, решиле да излезат надвор и да го најдат изворот. Она што го пронашле целосно ги изненадило.

Брачен пар кој живее во паркот за мобилни домови Regal Loop спаси млад живот додека го бараше изворот на чуден звук. Пронашле новородено девојче, завиткано во стари ќебиња и оставено во шумата. Врз основа на нејзината телесна температура, лекарите утврдиле дека бебето е родено околу еден час пред парот да ја најде. Освен неколку каснувања од бубачки, бебето било пронајдено во добра форма и најверојатно имало латиноамериканско потекло.

Парот пронашол новородено девојче завиткано во ќебе На својата официјална веб-страница, Канцеларијата на шерифот на округот Полк објави дека „Приближно во 1:47 часот, пратениците го нашле девојчето, завиткано во ќебе, на мал рид во близина на паркот за мобилни домови Regal Loop, веднаш до Бејли Роуд“. Шерифот Грејди Џад ја пофали двојката за тоа што го направија.

„Со милоста Божја го најдовме напуштеното девојче кога го направивме тоа, пред изложувањето на студ или кое било животно да и нанесе штета“, рече Џад, според извештајот на канцеларијата.

„Таа е оставена во исклучително ранлива состојба, но таа е силно мало девојче и изгледа дека и оди одлично. По инцидентот, Одделот Шериф, исто така, ја искористи можноста да ги потсети жителите на Флорида, особено мајките, на Законот за безбеден засолниште на Флорида, донесен во 2000 година, кој им дозволува на родителите да го остават своето неповредено новороденче (помалку од една недела) во кој било безбедно засолниште ( болници или соодветно екипирани ЕМС/пожарни станици) анонимно и без страв од кривично гонење.

Девојчето доби ангелско име Според канцеларијата на шерифот, случајот се уште е под истрага. „Не знаеме дали детето е родено во шума или детето е однесено во шума откако се родило. Тоа се уште е под истрага. Но, секако, го спасивме ова лице да не биде обвинето за убиство, бидејќи ако тоа дете лежеше таму и умреше, тогаш ќе зборувавме за истрага за убиство. Сега не сме“.

Детето го добило името Ангел Грејс и моментално е во притвор на Одделот за деца и семејства на Флорида.