Како да го смирите бесното дете? Оваа мајка сподели генијален трик!

Како да го смирите бесот на детето? Оваа мајка сподели генијален трик кој го смирува нејзиното луто дете. Еве што предлага тој! Секој родител се надева дека неговото дете нема да има бес, познати и како бес. Но, тие се речиси неизбежни. Понекогаш тие вклучуваат плачење без причина, фрлање на подот, удирање или врескање, а подеднакво се чести и кај девојчињата и кај момчињата. Најчесто се појавуваат помеѓу првата и третата година, иако и тоа не е правило.

Кога за прв пат ќе се сретнете со бесот на вашето дете, тоа може да ве преплаши, па дури и да предизвика стрес и фрустрација, но важно е да знаете дека тие се нормален дел од развојот. Постојат бројни совети и стручна литература за оваа појава, но секогаш е добро да се слушаат приказните и искуствата на другите родители. Една мајка сподели едно од нив во групата на Фејсбук 5 минути мама.

Мајка нашла решение како да го смири гневот на својот син Откако се справила со бесот на нејзиното тригодишно дете, нашла решение како да го смири и вели дека тоа и помага и да го намали стресот. „Само сакав да споделам техника за спречување на бес, која моментално функционира со моето речиси четиригодишно дете“, напиша таа на почетокот на својата објава, откривајќи дека тоа е техника што ја нарекува „прегратка на срцето“.

Замолете ги да ве гушнат… „Замолете ги да ве гушнат, да ја потпрат главата на вашите гради, на ниво на срцето и прашајте ги што слушаат“, советува таа. Таа призна дека и самата често се чувствува фрустрирано поради бесот на момчето, но дека овој потег и помага и таа да се смири.

„Ова го правиме неколку недели, а вчера ми пријде и ми побара прегрнување со срце“, напишала таа и додала дека тоа му помага на нејзиниот син да престане да плаче затоа што мора да се концентрира на отчукувањата на срцето, т.е. тој мора „да слуша и ритамот му помага да се опушти“.

Нејзиниот совет воодушевил многумина, а една мама ја потврдила нејзината ефикасност и додала дека и самата го практикува, пишува The Sun.