Малото девојче останало шокирано кога ја видело својата фотографија на млеко во тетрапак, а потоа ја открила страшната вистина

Како 7-годишно девојче, Бони Ломан останала шокирана кога ја видела својата фотографија на кутија за млеко еден обичен ден. Не можела да претпостави дека причината за оваа фотографија е прилично морничава. Имено, Бони била киднапирана на тригодишна возраст. Татко ѝ ја барал со години, ангажиран на сите можни начини, што ја вклучи и нејзината слика во кампањата „Исчезнати деца на тетрапак млеко“.

Нејзините киднапери всушност биле нејзината мајка и очув, а на седумгодишна возраст, Бони не се сеќавала на нејзиниот татко или киднапирањето. Сакала да ја задржи кутијата, откако ја забележала еден ден додека била на шопинг со нејзиниот очув. Тој се согласил под услов да го сокрие тоа.

Меѓутоа, соседите ја откриле вистината откако Бони случајно оставила кутија со торба со играчки во нивната куќа. Тие повикале полиција и Бони повторно се сретнала со нејзиниот татко.

„Не ме киднапираа вонземјани“, изјави Бони подоцна. „Бев киднапирана од луѓе кои ме сакаат. И да не беше тој ден во продавницата – можеби никогаш немаше да дознае“.

Патем, оваа програма беше развиена од Националниот совет за безбедност на децата на САД за да се создаде свест за исчезнатите деца. И покрај зголемената јавна свест, ова не секогаш било успешно. Оттогаш е заменет со системот Amber Alert.