Две години криел од сопругата дека освоил милион на лото – Кога дознала, горко се покајал! Еве што направила

Кинез во локалните медиуми претставен само под презимето Џоу некако успеал да го сокрие од сопругата фактот дека цели две години го освоил лотото . И не зеде малку, добитните бројки му ја збогатија сметката за 1,36 милиони евра, односно за 10 милиони јуани. Откако госпоѓата дознала за тоа, побарала развод , па судот во Венџоу во источната кинеска провинција Жеџијанг на 1 февруари донел одлука дека Џоу мора да и плати отштета од повеќе милиони долари на жената.

Во текот на судењето беше кажано дека мажот и префрлил два милиони јуани на својата постара сестра веднаш штом парите се на неговата сметка, односно дека неколку дена подоцна подигнал 700 илјади јуани за да и помогне на поранешната сопруга да купи стан. .

Судот се согласил со мислењето дека парите што Џоу ги префрлил на неговата сестра и неговата поранешна сопруга се дел од заедничкиот имот, па сопругата успеала да се избори за 60 отсто од тој дел од добивката.

Ниту една од страните не поднела жалба, а медиумите не наведуваат зошто сопругот решил да молчи за фактот дека се збогатил, објави Hangzhou Daily.

Случајот потсетува на приказна од октомври минатата година, кога маж од автономниот регион Гуангкси Жуанг освоил 220 милиони јуани (30 милиони евра), а исто така ја чувал добивката во тајност пред своето семејство, објаснувајќи дека не ги сака сопругата и детето. да размислат за тоа.