Вака изгледа Попај од вистинскиот живот – Сите се смрзнуваат кога ќе го видат затоа што има огромни раце и дланки, децата вака реагираат

Џеф Дејб (59) на училиште го добил прекарот Попај и вели дека сите „смрзнуваат“ кога ќе го видат во реалниот живот поради неговите огромни раце и дланки. Шампион во борење со раце, тој има неверојатна сличност со цртаниот лик. Уште како бебе Џеф бил огромен и неговите родители го однеле на лекар за да проверат дали има некакви абнормалности поради неговите огромни раце. Иако го тестирале, неговите гломазни екстремитети и обемот на подлактицата од 49 см остануваат необјасниви.

59-годишниот дедо од Минесота сега има повеќе од милион следбеници на социјалните мрежи, каде сака да го покажува своето тело. Многу луѓе се плашат кога ќе го сретнат лично. Многу од нив едноставно гледате како замрзнуваат на една минута. Не сакаат да зборуваат. Тоа е малку смешно. Веднаш знам кога некој ќе ме забележи, тоа му се покажува на лицето и не може да поверува при првото топче – вели Деб.

Тоа не му пречи. Најмногу сака мали деца. Малите деца се најсмешни. Тие не се срамежливи и ми доаѓаат веднаш и ме испрашуваат, што ми се допаѓа“, вели Џеф. Децата му се забавни затоа што не гледаат ништо лошо во тоа, додека другите се повеќе изненадени од неговиот изглед. Најпрвин некои се плашат да разговараат со мене поради мојата големина, а потоа кога ќе ме сретнат… велат дека сум фина и толку… – објаснува тој.

На прашањето дали некој храбар странец некогаш би се обидел да се бори со него, тој само се смее. Тоа беше во деновите кога се дружев по кафеани. Секогаш можев да му пријдам на момче кое ќе се обиде да направи проблеми по неколку пијачки, признава Џеф. Навивачките му го дале прекарот Попај кога бил во боречкиот тим на училиште и оттогаш се заглавил, но тоа никогаш не му пречело, дури, признава, уживал да се грижи за детето, пишува Дејли Стар.

Тој поминал години победувајќи на натпревари во борење со рака, вклучително и национално првенство. Неговата популарност порасна кога сопругата и ќерката почнаа да снимаат видеа со него на социјалните мрежи.

Не можам да верувам дека се популарни едноставни видеа на кои правам нешто низ дома… Се уште не ми се верува дека тоа што го работам патува низ целиот свет… – вели тој