Сопругот ја изневерил со друга, случајно неговиот телефон заѕвонил кај неа дури бил со другата – Тоа што го слушнав потполно ме уништи

Таа беше трогната од ова. Дејдре е експерт за врски и брак, а овој пат ја контактирала жена која на необичен начин открила дека нејзиниот сопруг ја изневерува. Мислам дека мојот сопруг ме изневеруваше со неговата поранешна сопруга. Вчера кога ми се јави телефонот всушност му беше во џебот и веројатно случајно се јави. Се слушаше смеа, а потоа гласни машки и женски воздишки.

Кога го прашав, тој рече дека сигурно е радиото, но јас го препознав неговиот глас. Тој беше оженет пред мене и знам дека никогаш не ја преболел првата жена. Мојот сопруг има 42, а јас 39, во брак сме четири години. Само треба да кажам дека ова искуство, кога слушнав дека Ее со друга ме скрши и оттогаш сум во шок.

Најдов и порака што и ја испрати на поранешната сопруга, велејќи и дека ја сака. Кога му кажав дека ја видов пораката, тој само ладно одмавна со главата и ми рече дека тоа не е моја работа. После ова тој е тотално ладен кон мене. После ова се преселив во друга соба, но тој не се потруди да разговара со мене или да ме праша нешто.

Дејдре одговори: Има многу прашања што сега се појавуваат овде, а тоа е дали добро се согласувавте пред ова, дали се забавувате, правевте планови, каков беше тој кај вас…

“Можеби е само лут што ги претуравте неговите работи и ги гледавте неговите пораки. Разговарајте со него отворено и кажете му дека сте подготвени да одите на брачно советување. Ако не се согласува, тоа е јасен знак дека заврши и немој да ја вложуваш својата енергија во тоа.целата приказна затоа што за да опстане бракот мора да бидат спремни двајца луѓе…“