На бездомникот му понудила сместување во куќата, не знаела што ќе се случи таа вечер

Жена од Тексас сакала да му помогне на бездомник, па му понудила место за престој во куќа за да го засолни од студот. Кога сите заспале таа вечер, таа се разбудила и видела шокантна глетка во нејзиниот дом. 66-годишната жена, чие име не се соопштува, живее сама со двете внуки во Хјустон. Со гостинска соба и големо срце му понудила место за спиење на Томас Смит, кој немал каде да спие.

Сите во куќата отидоа да спијат, или така мислеше жената, кога се разбуди од нешто што го прави Смит, веднаш по 1 часот по полноќ. Според телевизијата КПРЦ, Смит рекол дека слушнал тресок поради кој скокнал од креветот, но тоа очигледно не ги разбудило жената и нејзините внуци. Смит претпоставил дека некој се обидува да упадне, но набрзо сфатил дека тоа не е така. Кога ја отворил вратата од спалната соба на сопственикот, видел што има на неа и брзо реагирал.

Чад ја наполнил куќата бидејќи експлозија на таванот предизвикала пожар. Грижливата баба сè уште била во кревет, но дел од таванот паднал врз неа по експлозијата. Смит побрза да ги расчисти урнатините и да ја извади од кревет и да излезе од куќата на безбедно, но девојките останаа заробени внатре.

Херојот бездомник ризикуваше високи температури и потенцијално вдишување чад за да се врати внатре за да ги спаси 8- и 10-годишните девојчиња од нивните кревети. Со децата во раце храбро излезе од влезната врата, обединувајќи ги бабата и внуците. За чудо, сите во куќата, вклучувајќи го и Смит, излегле од куќата неповредени, иако сè во куќата било изгорено и уништено.

После 40 години на бабата се изгорело пред очите, но таа и нејзините внуци биле живи и здрави. А сето тоа благодарение на тоа што сакала да му помогне на некого, на кого се покажало дека тоа веднаш и се исплатело и тоа на неверојатен начин. И додека многу луѓе не би размислувале ни да поканат бездомник во нивниот дом навечер, поради грижа за сопствената безбедност, можеби оваа жена слушала некое чувство на стомакот.

Да не беше таму, пожарот брзо ќе се раширеше и веројатно ќе предизвикаше повреди и смрт. Оваа изненадувачка ситуација е доказ дека благословите понекогаш доаѓаат на најнеочекуван начин.