Две деца со својот чин на љубезност расплакаа жена во Мекдоналдс

Две деца посетија жена во Мекдоналдс и ја расплакаа со нивниот чин на љубезност и љубезност. Честопати ги занемаруваме едноставните дела на љубезност кои носат најмногу радост и задоволство. Но, сочувствителниот и љубезен гест на оваа млада девојка нè потсетува на нејзината важност и влијание врз другите.

Запознајте ја Харпер, млада девојка која е во мисија да шири радост и позитивност откако г-ѓа Шарон, вработена во Мекдоналдс, и дала комплименти за нејзината облека додека појадувала на пат кон училиште. Малото девојче било решено да возврати, па таа и нејзиното семејство смислиле план да ја изненадат г-ѓа Шарон со цвеќе на нејзиното работно место при нејзината следна посета.

Жената ги препознала Харпер и семејството од нивната претходна посета, но не очекувала што се случило потоа. Харпер срамежливо и подаде букет бели цвеќиња и ѝ се заблагодари на г-ѓа Шарон што ѝ го разубави денот кога и даде комплименти за нејзината облека. Госпоѓа Шарон беше трогната до солзи, а сите вработени беа трогнати од слатката гест на младата девојка. Таа го остави својот пулт, излезе и ги прегрна Харпер и нејзиниот брат.

Прекрасен момент е снимен со камера. Оваа трогателна приказна не потсетува дека треба да негуваме добрина кон другите. Едноставен комплимент, насмевка или мал подарок може некому да го разубави денот и да започне позитивна верижна реакција.

Не потсетува дека малите дела на љубезност можат да направат голема разлика во свет кој често може да изгледа поделен и хаотичен.