Самохраниот татко не можел да ги плати намирниците, а потоа се огласила жената зад него

Самохран татко на две деца не можел да плати за намирници откако му била одбиена картичката. Една жена позади виде сè и проговори. Хероината на оваа приказна е Сара Флеминг. Пред неколку месеци Сара беше во самопослуга за да купи намирници за викендот. Потоа застана во редот на касата и нејзиниот ум залута додека нејзиното внимание не го привлече семејството пред неа.

Во ред се уште чекаа татко, момче и девојче. Сите тие изгледаа многу засрамено бидејќи таткото постојано се обидуваше да плати со картичка, но секој пат ќе им беше одбиена. На крајот, тој сфатил дека нема начин да плати за храна. Но, тогаш Флеминг решил да интервенира. Бог ѝ зборувал и и всадил во душата дека треба да му помогне на тоа семејство.

Како нешто да ме турна и допре до моето срце“, изјави Сара. Флеминг во регистарот му кажал на својот татко дека ќе плати. Тој беше запрепастен. Дури и касиерот неколку пати ја прашал дали е сигурна дека сака да го направи тоа. Но, Флеминг имаше повик. Флеминг ја повлекол картичката до износ од 94 долари, осигурувајќи дека таткото и неговото семејство ќе имаат што да јадат неколку недели.

Додека Флеминг ја плаќал сметката, таткото почнал да плаче. Флеминг чекаше додека ги земаше намирниците за да и се заблагодари. Кога Флеминг му пришол на семејството, таткото рекол: „Не знам како да ви се заблагодарам“. Флеминг му кажала на нејзиниот татко дека таа била во неговата кожа во минатото и дека Бог и рекол да му помогне. Потоа доби голема прегратка. Флеминг се прости од сите, а во автомобилот заплака.

Поминаа неколку месеци. Флеминг била во црква со својот сопруг кога видела неколку познати личности како седат во нејзиниот ред. Тоа беше семејство од продавницата. Флеминг даде тивок крик на радост. Беше многу среќна што изгледаше дека на семејството и оди добро. Приказната на Флеминг само покажува дека во секое време, а особено сега, треба да се грижиме еден за друг. Треба да работиме напорно и да бидеме обединети за добро за да го надминеме ова. Тоа значи дека треба да им помогнеме на другите, но и многу добро да ги следиме упатствата издадени од владата.

Има многу семејства на кои им е потребна помош, финансиска или друга, и не треба да се срамат од тоа, а ние како луѓе и како христијани треба да бидеме подготвени да посегнеме и да им помогнеме.