Виц – Две плавуши шетаат на Водно и едната и кажува на другата..

Две плавуши шетаат на Водно и едната и кажува на другата:

– Колку убава природа. А другата и одговара: – Не гледам ништо од дрвата!

Додаток:
Кога некој ќе ти фрли камен, врати му со цвеќе, но не ја заборавај саксијата.

Девојко, зошто го удри син ми? – Цело време ми викаше дека сум дебела. – А ти што мислеше, ако го удриш дека ќе ослабиш?