Мислела дека ќе добие отказ, а потоа газдата почнал да и дава пари

Жената мислела дека ќе добие отказ по 20 години работа во стоматолошка ординација, но газдата ја изненадил кога почнал да и дава пари. Софија Тил ја прослави својата 20-годишнина на работа и доби великодушно изненадување од работодавците – 20.000 долари! Софија Тил 20 години работела за ортодонтите Мајк Нелсон и Рон Рајзинџер од Бомонт, Тексас, а неодамна била изненадена со 1.000 долари за секоја година што работела во ординацијата. Целиот настан е снимен во видео кое стана вирално откако беше споделено на интернет.

Таа остана во целосен шок
Изненадувањето ја остави Софија во целосен шок. „Помислив: „Во ред, ми остана уште еден месец пред 20 години. Знам дека нема да добијам отказ“, рече таа, објаснувајќи го своето двоумење додека влегуваше во собата пред да почнат да и даваат пари. Софија работи во Risinger & Nelson Orthodontic Specialists откако беше практикант во мај 2002 година. „Ова е совршена позиција“, рече Софија. „Децата ставаат протези за да ја сакаат својата насмевка, за да стекнат поголема самодоверба. Тие обично се многу среќни на крајот. Значи, ова е забавна работа“.

Др. Нелсон и д-р Рајзинџер толку многу ја ценат Софи што решија да направат нешто посебно за неа за нејзината 20-годишнина. Тие рекоа дека Софија е голема причина зошто нивните клиенти се чувствуваат удобно кога доаѓаат во канцеларија.

„Софија е одличен пример за некој кој само носи радост и среќа во канцеларијата секој ден“, рече д-р Нелсон. „Софија не е само вработена, туку семеен пријател и многу вредна личност што може да се има со неа“, рече д-р Рајсингер. „Таа виде дека оваа мала операција расте до сегашната големина и тоа е една од причините зошто сме успешни.

Каков прекрасен начин да прославите 20 години работа!

„Благодарна сум – ми беше непријатно тој ден – но благодарна сум и неверојатно е чувството да се биде ценет на тој начин“, рече Софија. “Тоа беше одлично.”