Имам 32 години, а никогаш не сум се бакнала, ниту имам излезено на љубовен состанок – Конечно сватив зошто е тоа така!

Растејќи, Алора Кембел отсекогаш си замислувала дека нејзиниот „Господин Совршен“ еден ден ќе ја измете од нозе, исто како што прават во филмовите. Но, откако наполни 32 години и никогаш не се бакна или не отиде на состанок, таа сфати дека нејзиниот пристап кон романтиката очигледно не функционира. Секогаш очекувала мажите да ја бркаат, но тоа никогаш не се случило, пренесува The Sun.

Алора тврди дека не и е непријатно во ситуацијата во која се нашла и дека сега ќе ги преземе работите во свои раце. Таа си постави за цел да оди на состаноци еден месец. Таа отиде на четири состаноци и на крајот се бакна, опишувајќи го моментот како „сладок“. Претпоставував дека жените треба да се „бркаат“ или дека ќе се случи некаква слатка средба. Но, тоа никогаш не се случи. Мислев дека нешто не е во ред со мене – признава Алора.

Таа додава дека поминале речиси две децении без ниту еден датум откако ја изгубила довербата во љубовта што не и возвратила во раните дваесетти. Наместо да ги земам работите во свои раце, јас само ја ставам целата моја енергија во кариерата и патувањето. Се чувствував како да изгубив 15 години за да се помирам со тоа – објаснува таа.
Алора признава дека пораснала очекувајќи да запознае некого или да ја гонат мажи.

Бев осакатена од родовата улога. Принц до принцеза. Кога тоа не се случи, поминав многу време размислувајќи зошто. Би си го поставил прашањето – дали сум доволно добар? Би преземал апликација за запознавање еднаш годишно, би имал лоши искуства со морничави мажи и би ја избришал без да одам на состаноци. Но, Алора конечно сфати дека мора да почне да излегува.

Во периодот помеѓу Божиќ и Нова Година, го гушнав моето куче и си помислив: „Ако не направиш ништо, ништо нема да се промени“. Го сакам мојот живот, но сакав да се обидам да излегувам. Поминав толку многу години грижејќи се за тоа што луѓето ќе мислат за мене. Се саботирав. Во јануари решив да ја симнам апликацијата за запознавање и да почнам да одам на состаноци – изјавила оваа девојка.

Таа тврди дека немала никакви очекувања, но запознала интересен маж со кој отишла на четири состаноци. Таа вели дека пред првиот состанок била преплашена бидејќи сето тоа било ново искуство за неа. Таа беше изненадена од тоа колку добро мажот го прифатил фактот дека Алора никогаш не се бакнувала или не била на состанок. Кога првпат се бакнаа, тој многу ја почитуваше и тоа навистина и се допадна.

Пред оваа година, ретко кој знаеше дека Алора никогаш не била на состанок – но таа се осмели да ја сподели својата тајна на социјалните мрежи. Таа вели дека била изненадена од тоа колку луѓе можеле да се поистоветат со нејзината приказна и колкава поддршка добила.

Мислев дека сум единствената личност на светот што минува низ ова. Се чувствував како да носам длабока мрачна тајна. Ме направи похрабра да го кажам тоа гласно. Отсекогаш можев да ги избегнам сите прашања за состанување, така што никој претходно не знаеше. Тоа веќе не е нешто од што се срамам – вели Алора. Сега Алора сака другите да знаат дека никогаш не е доцна да се започне врска: Нема временска рамка. Животот е маратон, а не трка. Нема ништо лошо ако состаноците започнуваат подоцна.