“Не знаеме кој на кого му е биолошки татко” -Два пара со деца живеат заедно и си ги менуваат партнерите – Генетиката не би ни променила ништо, нам ни е супер

Необична љубовна приказна доаѓа од Либан, каде под ист покрив живеат две брачни парови и четири деца во т.н. полиаморозна заедница, и секоја вечер овие партнери си ги разменуваат креветите. Алисија Роџерс и нејзиниот сопруг Тајлер беа на површината обични родители на две деца, а потоа неочекувано почнаа да излегуваат со нивните пријатели Шон и Таја Хартлес. Набрзо, четворицата почнаа да живеат во ист дом, а во 2021 година и двата парови добија по едно дете, иако не се знае точно кој на кое малечко е биолошки татко.

Но, во моментов тоа не ги ни интересира, а за Today открија дека тестирањето ќе го направат кога децата ќе пораснат, доколку тоа воопшто се побара од нив. „Сакаме да направиме се за сите да се чувствуваат како еднакви родители. Знаењето за генетиката не би променило ништо“, објасни Таја. Осумчленото семејство има сè поголем број следбеници на социјалните мрежи, каде сакаат да им пренесат на своите следбеници како функционира таквата заедница.

„Не мислевме дека ќе се заљубиме еден во друг, но еве сме! Кога се запознавме баравме нешто едноставно и нешто на физичко ниво, но потоа сите се заљубивме“, напишале покрај една од кадрите. Во едно видео, Тајлер и Шон сликовито објаснија во кои комбинации спијат во кревет, односно дека двајцата, како и двајцата, не го делат креветот. Покрај тоа, тие истакнуваат дека се „затворена полиаморозна четворка“ и дека во нивниот круг нема место за други љубовници.

Тие исто така признаа дека некои блиски пријатели и членови на семејството ги осудиле, но многумина сепак им дале целосна поддршка. „Многу луѓе не ја разбираат полиаморијата, тие мислат дека е девијантна или нездрава на некој начин.

Вистина е дека не беше секогаш лесно, ми требаше време да признаам дека имам чувства за некој друг и дефинитивно понекогаш сме љубоморни еден на друг. Но, сега сето тоа ни е толку природно за сите нас и јас сум многу благодарен што имам повеќе партнери за родителство.

Зошто никој не би сакал да има повеќе љубов и поголема поддршка? Тоа е хаотичен, луд, прекрасен живот и не можам да мислам на ништо што би сакале“, заклучила Таја.