Младите побарале од гостите како поклон за свадба 300 евра во плик – Без страм побарале пари како поклон

Одамна е познато премолчено правило дека кога некој ќе ве покани на свадба, подготвувате парички во плико како подарок за младенците . Иако не треба да се нагласува, еден пар решил јасно да каже во поканата и да побара ни помалку, ни повеќе, туку 300 евра. Додека некои можат без проблем да го „сечат паричникот“, има и такви на кои им е преку глава од сегашните поскапувања, а освен што ставаат пари во плико како свадбен подарок, треба да платат и облека, фризерки, гориво за патувањето. И еве ја ситуацијата таму!

“Мојот братучед ќе се мажи на 20 мај следната година во Северна Каролина, каде што живее. Младенците ни испратија покана преку е-пошта да заштедиме на поштарина и поштарина”, објаснила жената која сакала да остане анонимна, а потоа додала дека патувањето таму, со оглед на тоа дека им се потребни 11 часа, би ги чинело цело богатство, плус парите што ги барале како подарок, пренесува Мондо .

„Ако сакате да дојдете, се прашуваме колку пари би ни дале за нашата свадба, бидејќи планираме свадбено патување во Европа, речиси сме скршени, па не ни требаат пари за тоа, но планираме меден месец и се надеваме дека нема да дадете помалку од 300 евра“, пишуваше во поканата.

А потоа дојде одговорот: „Поради твојата агресивност нема да добиеш подарок“. Сепак, агонијата не беше завршена. Младенците настојувале да откријат што ќе добијат на подарок наместо пари, додека гостите се уште се двоумеле дали воопшто да дојдат на нивната свадба. Експертите истакнуваат дека оваа појава на барање пари како свадбен подарок не е нималку чудна, ниту нова, но секако е безобразна.

Ако младенците не можат да си дозволат меден месец , тогаш треба повторно да се пресметаат и да не трошат премногу пари за организирање на свадбата, бидејќи тоа треба да биде убав и свечен чин со нивните најблиски.