Кристина има 40 години и неодамна го роди своето второ дете: „Никогаш не е доцна, изгледам подобро од многу помлади мајки“

Често се водат контроверзи кога е вистинското време жената да роди дете и дали жените кои немаат деца имаат право да се одморат и да живеат без осудување. Според експертите, најдобро време за забременување е помеѓу доцните дваесетти и раните триесетти. Сепак, една мајка е пример дека не мора да сте во одредена возрасна група за да одгледувате здрави и вистински деца, а во исто време да изгледате и да се чувствувате фантастично, пишува Стил .

Кристина Булок, која сега има 40-ти, го сподели своето видео на TikTok во кое покажува како изгледа мајчинството кога имаш дете во доцните 30-ти. Во видеото кое е прегледано повеќе од 22.000 пати, таа испрати порака: „На сите дами кои имаат деца или ги сакаат подоцна во животот, имав едно дете на 38, а друго на 40 (а кој знае, можеби уште едно еден на патот). Сега се чувствувам поздраво отколку во моите 20-ти или 30-ти. Тоа е совршено време.

Тогаш сме помудри, посилни и поздрави“. Кога го виделе тоа видео, многу луѓе и напишале: „Изгледаш подобро од многу дваесетгодишни жени“. „Не е нормално толку многу луѓе на апликацијата да мислат дека таа има 40 години. 40 се новите 20 инчи, додаде друга жена.

Трето лице коментираше: „Искрено, не знам зошто луѓето на оваа апликација очекуваат жените во нивните 40-ти да изгледаат лошо. Родив и дете на 40 и изгледам подобро отколку на 30“, пишува The Sun.