Студент по медицина донираше коскена срж на девојче и така и го спаси животот

Во 2019 година Лајла се бореше со автоимуна болест која можеше да ја убие, но денес е на пат кон здравјето. Лекарите на ова 11-годишно девојче му пресадиле коскена срцевина донирана од грижлив човек.

Лајла го запознала својот донатор, Кентон, млад студент по медицина кој се расплакал кога ја видел. „Многу ми значиш и те сакам, многу сум среќен што си добро. „Само го сакав тоа“, рече Кентон.

„Се чувствувам како Лајла да ми е најблиска пријателка, а се знаеме само 30 минути. Не ми е важно дали сакаме да одиме во кино или во Дизниленд, само да поминуваме време заедно“, изјави тој по средбата.