Пензионерка продала се што имала, се преселила на крстарење и 15 години живее како во сон (ВИДЕО)

Животот во пензија не мора да биде монотон, тој може да биде исклучително возбудлив и динамичен. Тоа ни го докажува Вестестер Ли, жена која пред 15 години го продала целиот свој имот, а на 86 години изнајмила кабина во најлуксузниот брод за крстарење и оттогаш патува низ светот…

Таа дури објави и автобиографска книга за нејзиното неверојатно искуство во текот на овие години.
Вечестер Ли или како што светските медиуми ја нарекоа „Мама Ли“ го загубила сопругот во 1997 година од рак, а кога останала сама решила да го исполни ветувањето што му го дало на својот сопруг на смртната постела: „Ништо нема да ја спречи да крстаре светот!”” Ли го направи токму тоа. Таа го продаде целиот свој имот и реши да се пресели во луксузен брод за крстарење, патувајќи без престан, посетувајќи сто различни земји низ светот.

Сепак, мама Ли не е сама на ова патување. Придружувана е од голем број вработени на овој брод за крстарење кои се грижат за неа дење и ноќе. Цената на овој неверојатен пакет (патување + кабина + грижа за персоналот) е неверојатни 160.000 долари годишно! И покрај тоа, Ли вели дека разговорот за пари не е важен, со оглед на квалитетот на животот што го има. Сега мама Ли стана маскота на овој брод за крстарење. Таа го пречекува секој нов патник на луксузен брод за крстарење, танцува со нив секоја вечер, сето тоа во спомен на нејзиниот починат сопруг, со кој крстарела 89 пати, пред смртта да ги раздели.

Трошоците за живот се скапи, но вреди секој динар потрошен за чувството на живеење живот во потполност. А токму тоа го напишала Ли во нејзината бестселер книга: „Можеби сум бездомник, но треба да ја видите мојата јахта! Во моментот на пишувањето, се знае дека има уште три пензионери кои живеат на истиот брод за крстарење, кои ги поминуваат деновите на ист начин како и Ли.

Мама Ли одржува контакт со семејството преку Фејсбук, а досега 50 пати го поминала Панамскиот канал, била на преку 200 крстарења и видела места за кои повеќето луѓе никогаш не ни слушнале.