Прадедото плачеше кога ја виде својата правнука, а имаше прекрасна причина за тоа

Овој прадедо ја изгубил сопругата, а сега плаче држејќи ја во раце својата правнука која го добила името по него. Оваа прекрасна приказна се појави на Инстаграм и брзо стана вирална бидејќи е исполнета со љубов, скапоцени спомени и неверојатен начин да се задржи споменот на саканата личност.

Во летото 2021 година, почина бабата Ана Ешли Лемие. Нејзината смрт драстично го промени животот на нејзиниот сопруг. Тој ја пропушти својата „Ани“ на начин кој никој не можеше да го разбере. Ани не беше само негова сопруга. Таа беше неговиот партнер, најдобар пријател и љубовта на неговиот живот.

Дедото плаче кога се среќава со својот внук
Помалку од една година подоцна, надежта за која се држеше нивната ќерка отстапи место за скапоцен нов живот. Прекрасно мало девојче.

Таа едвај чекаше да ја сподели оваа обилна радост со својот дедо. Ешли го покани да ја запознае својата нова правнука. И нема да верувате што се случило потоа – дознал дека се вика Ени Реј.

Ешли го сними моментот кога нејзиниот дедо за прв пат ја држеше Ени Реј во своите раце. Дедото плаче солзи радосници во тој трогателен момент. Во видеото, Ешли објави: „Тој многу ја сакаше баба ми и обично не е емотивна личност, но споделувањето на истото име му значи многу“.