Најголема грешка ми е што имотот го препишав на моите деца – Сам си подигнал споменик и си ги испишал болните зборови

„Ограбен, измамен, предаден и напуштен“ пишува на плочата што си ја подигнал живиот човек Обрад Стефановиќ. Во негово време бил еден од најценетите режисери, богат и влијателен, но како што вели, неговата старост ја опишуваат тие четири тажни зборови. „Работев и добро заработив, а парите ги вложив во недвижен имот.

Во 1990-тите изградив куќи на Златибор, висококвалитетни станови вредни милион евра, но по разводот сето тоа отиде во отпад. Оттогаш адвокатите и судиите владеат со мојот живот. Мојата најголема грешка е што пред да умрам им го префрлив имотот на моите деца, затоа сега сум без ништо. Затоа на сите им советувам да не завршуваат како мене – никому ништо не му диктирате додека сте живи, нека споделува по вашата смрт и прави што сакаат“, изјавила РИНА Обрарег за агенцијата.

Пред десет години, по тие удари во животот, се повлекол во викендица во село Биоска, бидејќи само само тоа му останало. Живее со пензија од 17.000 динари (144,96 евра).

„Промашен живот“. Поради, како што вели Обрад, пропуштениот живот, би сакал да ги исправи грешките што ги направил сега без да бара цена, но веќе е доцна. Единственото нешто што можеше да направи е да ги напише зборовите што го одбележаа неговиот живот на неговиот споменик.
„Кога застанав и ја анализирав мојата ситуација, сфатив дека прво ме изневеруваа, потоа ме изневерија, па ме ограбија затоа што ми одзедоа се што имав и на крајот кога ми земаа се, сфатија дека повеќе не им требам и сите ме оставија.

Тој збор најмногу ме боли. Никој не ми се јавува на телефон да ве праша каде сте, како сте и дали ви треба нешто, дали имате нешто за јадење. Најтешко ми е што останав зад сите“, додаде Стефановиќ.

Болните зборови врежани на гробот на поранешниот милионер ќе ги потсетат многумина кои доаѓаат на овие гробишта да запалат свеќа дека ништо во животот не е вечно, дури ни милиони