ВИДЕО – Искрени одговори од мали дечиња – Што е љубов? Ќе се растопите од слатко задоволство

Денес е Денот на вљубените – празникот на љубовта! Ги прашавме малите што е за нив љубовта

На денот на вљубените сите зборуваат за љубовта. Но, што е љубовта за тебе? Кога би можеле да го фотографирате или снимите, што би било тоа?

Ако треба да го опишете со неколку зборови – што би рекле? Што е љубов?

Токму тоа ги прашавме децата од градинката Мрвица во Мостар, кои ни кажаа што е љубов за нив, кого сакаат, кого сакаат, но рекоа и „те сакам“ на разни јазици во светот.

Ни ја раскажаа и приказната за Свети Валентин и Денот на вљубените. Погледни.