(ВИДЕО)ХРАБРОСТ: Херојски чин на турски медицински сестри: Ги пазеа инкубаторите со бебиња додека траеше земјотресот

ХРАБРОСТ: Херојски чин на турски медицински сестри: Ги пазеа инкубаторите со бебиња додека траеше земјотресот.

Во моментот кога почна да се тресе целата болница, две медицински сестри, наместо да истрчаат надвор, брзаа кон одделот на кој се сместени предвремено родените бебиња и останаа да внимаваат инкубаторите да не паднат до крајот на земјотресот.

„За време на првиот потрес, нашите две пријателки, медицински сестри, покажаа неверојатна храброст. Наместо да трчаат надвор, тие ги чуваа инкубаторите“, се вели во пораката на Твитер.