Таа почестила двајца пожарникари со пијалок, а за неколку дена ја чекало големо изненадување на животот

Лиз Вудворд (24) е американска келнерка која почестила двајца пожарникари со пијалок. Пристигнаа во 6 и пол сабајле и и побараа „најголеми кафиња таму“. Лиз Вудворд (24) е американска келнерка која почестила двајца пожарникари со пијалок кои влегле во 6 и пол наутро и ги побарале „најголемите кафиња таму“.

Наскоро ја чекаше големо изненадување. Пожарникарите Тим Јанг и Пол Халингс се враќале од гаснење пожар во складиште. Сфаќајќи дека се целосно исцрпени, Вудворд решила сама да ја плати сметката и да им остави порака во која им се заблагодарува за услугата. Пожарникарите објавија порака на Фејсбук, но дознаа дека Вудворд има татко параплегичен на кој му треба комбе со пристап до инвалидска количка за да може целото семејство да се вози заедно.

Вудворд дури започна и кампања GoFundMe за да и помогне да собере пари за комбето. Од благодарност, пожарникарите почнаа да ја шират информацијата за кампањата на социјалните мрежи.

Првичната цел беше 17.000 долари, но со помош на пожарникарите беа собрани над 60.000 долари. Дуото дури отиде во домот Вудворд за да ги запознае нејзините родители.

„Се што направив беше да им го платам појадокот и не мислев дека ништо друго може да излезе од тоа освен да заминам со насмевка“, рече Вудворд.