Самохрана мајка на три деца освоила пари на лотарија, а потоа го поканила бездомникот во својот автомобил!

Софија Лорена победи на лотаријата од 200 долари во февруари. Дотогаш таа едвај врзувала крај со крај во животот бидејќи била самохрана мајка на три деца. Додека возела дома, видела бездомник на улица како мрзне на ниски температури.

На белешката пишуваше „Секоја помош е добредојдена“. Софија го спушти прозорецот од автомобилот и му понуди на бездомникот Глен шолја топло кафе.

Додека пиеле кафе, разговарале и таа сфатила дека тој нема каде да спие. Се сетила на нејзината награда и решила да му плати две ноќевања во хотелот за таа сума. Нејзината добра работа ги обиколи сите социјални мрежи.

Секоја чест!