Дедо мислеше дека роденденот на неговата внука е најважниот настан на денот, додека не го одведоа во дворот!

Кога неговата ќерка била мала, еден дедо поп Поп се заљубил во модел на Мерцедес со специфична кафена боја. Неговата ќерка никогаш не ја заборавила неговата љубов кон тој автомобил, па решила да го изненади неколку децении подоцна.

Еден од семејните пријатели го пронашол токму тој модел и едвај чекала да му го подари на својот татко. Но, изненадувањето било уште поголемо бидејќи тоа го направила на роденденот на нејзината внука, на кој присуствувале сите членови на семејството.

Дедото беше толку возбуден верувајќи дека тој ден сè ќе се врти околу роденденската девојка и дека сите изненадувања се подготвени само за неа. Набрзо сфатил дека и тој е дел од приказната и дека Мерцедесот од соништата всушност му припаѓа нему.

Не можеше да не ја искаже својата радост со солзи. Неговата реакција е премногу слатка.

„Ова ти е роденден“, му рекол дедото на својот внук додека седел во автомобилот.
„Не е важно“, одговори таа.