Полицаецот е љубоморен што возам BMW и затоа ме казни (ФОТО)

Возачите на БМВ често се актуелни за несовесно возење и сообраќајни прекршоци, а ваквите случаи даваат само дополнителен материјал за ваквите тези.

Интересен пример доаѓа од Хрватска, каде возачот на БМВ решил да се извини за прекршоците за кои е обвинет и за кои мора да одговара.

Затоа веднаш признал дека возел без дозвола, но понудил и многу неубедливи објаснувања за други прекршоци, користење на мобилен телефон и трчање на црвено светло на раскрсница.

И токму кога помисливме дека го заврши приговорот за казната со изговор дека не застанал на семафор – добивме бонус. Непотребно е дополнително да се коментира, а останува под знак прашалник дали седиштата или спојлерот биле пресудни во одлуката на полицаецот да го казни.