Оваа девојка сама одгледува пет браќа и сестри: Не сакав ништо да им недостига по смртта на нивните родители

Од 17-годишна возраст, оваа девојка сама ги воспитува своите помали браќа и сестри, откако ги изгубиле двајцата родители од агресивен тип на рак.

Денес, дваесет и едногодишната Саманта Родригез веќе четири години е родител на своите помлади браќа и сестри, кои ги одгледува во Орландо, Флорида.

Саманта сама се грижи за шеснаесетгодишната Милагрос, петнаесетгодишната Бренда, дванаесетгодишниот Мајкл, деветгодишната Бела и седумгодишната Дестини.

– Кога моите родители починаа, имав 17 години. Тие се уште беа деца и некој мораше да се грижи за нив.

На нивната мајка Лиза Смит ѝ бил дијагностициран агресивен рак на грлото на матката во 2013 година, а само три години потоа, нивниот татко Алекксандер добил лимфом и набргу потоа починал.

Тогаш Саманта сериозно ја сфатила улогата на старател, па редовно ги носи на училиште, на лекар и на спортски активности.

Во исто време, таа им помага со домашните задачи, и некако наоѓа време да учи додека работи и како келнерка за да го издржува семејството.

– Од мајка ми наследив многу сила. Поминав многу време со неа и затоа кога ја загубивме знаев дека сакам да бидам како неа во секоја смисла на зборот. – таа рече.

Во времето кога и се слошило на мајка и, Саманта го напуштила училиштето за да се грижи за неа, но не заборавила на образованието, па пред неколку години ја добила својата диплома.

– Кога сфатив дека сакам моите браќа и сестри да станат успешни луѓе кога ќе пораснат, сфатив дека морам да се вратам на училиште и да бидам пример за нив. Јас сум многу среќен, тие всушност ме прават среќен бидејќи тие се мое семејство и ништо не ми е тешко. – заклучила оваа храбра девојка во интервју за ABC.