Луѓето не можат да престанат да го гледаат ова видео од мајка патка која води 75 пајчиња

Знаеме дека некои животни имаат многу големи семејства и многу деца. Но, оваа мајка патка е навистина посебна. Таа има дури 75 пајчиња! Но, бидејќи е невозможно да се снесат толку многу јајца. Се чини дека оваа патка сепак била бејбиситерка едно попладне. Некои видови патки често се грижат за младенчињата на другите мајки.

Веројатно се работело за ова кога фотографот Бренц Сизен наишол на неверојатна глетка на патка со 75 ситни пајчиња. Тој рече дека не очекувал да види нешто посебно тој ден и дека не ја донел ни својата најдобра опрема. Во исто време, тој беше на мал чамец и доаѓаше бура, па водата веќе беше немирна.

И покрај тоа, Чижек сепак успеал да ги фотографира пајчињата додека си играат и отскокнувале како да се поздравува со камерата. Тој успеал да сними половина од пајчињата кои сами одат на пробно пливање додека мајката патка мирно ги чекала на суво. Тогаш патките направија совршена линија и изгледаше како да одат по вода. За тоа време, останатите пајчиња си играа на брегот.

Се чини дека тоа се патки од јасли каде што е обичај една мајка да се грижи за пајчињата на другите мајки патки. Така, мајките патки ја зголемуваат шансата за преживување на нивните младенчиња дозволувајќи им да се вклопат во групата поради „сила во бројки“.

Можно е други мајки патки да барале храна додека една се грижела за малите.

Без разлика на причината, оваа глетка е навистина ретка и вреди да се погледнат фотографиите од играта на овие прекрасни пајчиња.