Сопругот ја оставил жената откако таа добила изгореници на 40% од лицето и телото, но не очекувал да се врати

Сопругот ја оставил младата сопруга откако таа се здобила со тешки изгореници по лицето и телото, но таа се вратила. 30.9.2016 г. Кортни Волдон имаше голема несреќа. Пожар на кампување ја зафатил нејзината облека и телото и тешко ја повредил. Нејзиниот сопруг отишол да долее вода во огнот, но огнот дивеел и ја зафатил Кортни.

Младата мајка, која тогаш имала само 27 години, се здобила со тешки изгореници на 40% од лицето и телото. Кортни беше подложена на неколку кожни графтови, седум операции и помина 51 ден на интензивна нега за жртвите од пожарот. Во следните две години, проценуваат лекарите, ќе му требаат уште 12 операции.

Две недели откако била отпуштена од болница, сопругот ја оставил неа и нејзината 4-годишна ќерка Керолин. Кортни немала приходи. Бидејќи претрпе тешки и потенцијално трајни повреди на рацете, можеби никогаш повеќе нема да може да работи.

Медицинските сметки се натрупале и Кортни била принудена да го напушти својот дом. Таа и Керолин повеќе немаа дом. Тие беа бездомници.

Но, кога црквата и заедницата слушнале за нејзината приказна, решиле да дејствуваат и да направат нешто незамисливо за мајката и нејзината ќерка. Нивната прекрасна работа и ја врати вербата во луѓето.

Погледнете го видеото за да добиете увид во целата приказна на оваа мајка.