Ученикот го забележал чудното однесување на возачот на автобусот, спасил 30 животи

Кога нашите деца одат на училиште, ние им веруваме на луѓето кои работат за училиштето. Очекуваме нашите деца да бидат безбедни и дека ништо лошо нема да им се случи. Но, понекогаш не е баш така.

Родителите на момчето Трој Луна не беа премногу заштитнички настроени кон нивниот син. Но, како и повеќето други родители, тие го научија на основите на безбедноста. Го научија да не им верува на возрасните дури и ако се постојано околу него и веднаш да го пријави во полиција секој што може чудно да се однесува околу децата.

Тие се надеваа дека никогаш нема да мора да го применат тој совет во пракса. За жал, згрешиле. Секое утро Троја се качуваше во училишниот автобус како и многу други деца. Но, едно утро забележал нешто чудно. Кога се отворила вратата од автобусот, го удрила необична миризба која не ја познавал. Во исто време, возачката Керолин Дениз Реј, се однесувала чудно.

Додека возела, преминала на соседната лента. Таа се обидуваше силно да закочи и некои деца излетаа од нивните седишта. На децата им беше смешно, но Трој сфати дека се во опасност. „Тогаш решив дека ќе треба да повикам полиција“, рече Трој. Се јавил во полиција и им рекол дека возачот возел несовесно и зборувал чудно. Полициско возило набрзо го пресретнало автобусот.

Возачката се обидела да се одбрани, но полицијата извршила претрес и пронашла д*ога под чие дејство таа го управувала автобусот. Многу од другите деца му рекле на Троја да не повикува полиција, но тој знаел дека тоа не е забавна, туку опасна ситуација. Возачката останала без работа, била обвинета дека возела под дејство на д*ога и загрозувала деца.

Училиштето размислува да го раскине договорот со таа автобуска компанија, а исто така се многу импресионирани од Троја и неговата мудра реакција. Му се заблагодарија што се грижеше за сите деца. Членовите на семејството на Троја се исто така многу горди на него. Отсекогаш знаеле дека е многу паметен и способен.

Навистина е за пофалба што едно толку младо момче реагираше на таков одговорен начин. Секоја чест за храброста на Троја.