Мајката заплакала кога видела што направиле соседите за нејзината ќерка

Во 2019 година, на 6-годишната Бриер и беше дијагностициран невробластом, вид на рак што ги погодува малите деца. На секои 21 ден, девојчето мораше да се враќа во болница на лекување – така создаде своја мала традиција. Секој 21 ден, кога одела во болница, Бриер објавувала своја слика на социјалните мрежи со два палци нагоре.

Тоа беше нејзиниот начин да шири позитивност и да им каже на оние кои ја поддржуваа: „Јас можам да го направам тоа“. Нејзината сила и храброст и го донесоа прекарот „Бриер храбрата“. Бриер се подготвувала за лекување кога таа и нејзиното семејство добиле неописливо големо изненадување.

За Велигден се разбира, ловот на јајца и Велигденските активности не беа возможни поради пандемијата, но тоа не ги спречи нејзините пријатели и соседи да и вратат дел од позитивноста што таа ја користеше за да им блесне на сите.

Изненадувањето беше толку неописливо што мајката на Бриер почна да плаче. Таа рече: „Количината на љубов што ја чувствуваме е толку посебна и ни дава сила да продолжиме“.