Родителите останале без зборови кога виделе како медицинската сестра го облекла нивниот син

Новите родители останале без зборови откако откриле дека медицинска сестра го облекла нивниот син во облека за суперхерој. Крис Корес и Мишел Кембел биле возбудени поради нивното прво дете. На нивно изненадување, нивното машко бебе пристигнало два месеци пред терминот за породување, што значело дека треба да помине извесно време во неонаталното одделение.

Корес и Кембел беа целосно свесни дека нивното бебе нема да се развива со исто темпо како бебињата родени околу терминот. Затоа, тие продолжија да го проверуваат нивниот син за да се уверат дека е добро. Лекарите кои се грижеле за малиот Бенџамин биле изненадени од тоа колку брзо се развивал, а по осум недели поминати во нивна грижа, малиот Бенџамин бил подготвен да си оди дома со мама и тато.

Неколку дена пред Бенџамин да биде отпуштен, Корес и Кембел отишле да го проверат, но забележале нешто необично. Бенџамин беше облечен во наметка со натпис на неговиот кревет на кој пишуваше „На нашиот мал суперхерој, со сета моја љубов Стефани Т.

Родителите за CTV News изјавиле дека биле изненадени од неверојатниот гест на медицинската сестра. Единствената мистерија околу подарокот беше да се открие која е всушност Стефани.

Откако се распрашале, дознале дека Стефани била медицинска сестра во неонаталното одделение, се грижела за малиот Бенџамин и за другите предвремено родени бебиња.

Стефани, која работи во Еврејската општа болница во Монтреал, ги допре животите на многу бебиња и родители покажувајќи им колку се грижи.
Според извештаите, Стефани има направено преку 100 наметки за малите суперхерои. Бенџамин сега е дома, одлично се снаоѓа и ги израдува своите родители. Тој е вистински суперхерој кој расте многу брзо.

Неверојатниот гест на Стефани е пример за тоа како медицинските сестри, лекарите и другите здравствени работници одат над и подалеку само за да ги израдуваат своите пациенти.