Овој брачен пар повеќе од десет години прави нешто прекрасно за своите постари соседи

Еден пар во Кливленд, Охајо, прави нешто прекрасно за своите соседи, особено во лето кога температурите се екстремно високи. Џони „Каубој“ Мејхју и неговата сопруга Моника Малик ги повикуваат другите да размислуваат за нивните постари соседи кои не се справуваат со топлината како и за помладите. Овој пар од никого не бара што не би го направиле самите.

Џони и Моника живеат во кулите на Кингсбери . Илјадници жители го нарекуваат овој комплекс дом и сите знаат дека во одреден момент Џони и Моника ќе тропнат на нивната врата за да се уверат дека се добро! „Јас се грижам за нив. Одам до продавница да ги земам и да се уверам дека се добро. Претпоставувам дека тоа е Божји дар за мене“, вели Џони.

Секој ден, тој и Моника минуваат низ нивната зграда за да ги посетат постарите или хендикепираните соседи кои можеби нема да можат да излезат толку лесно како другите. Ги снабдуваат, внимаваат да имаат чиста вода за пиење и да им работи климата. Овие посети обезбедуваат и многу потребна социјализација за луѓето кои немаат семејство или пријатели за посета.

„Кога станува толку жешко, тоа е навистина важно бидејќи може да умрете од топлотен удар. Ако вратата е заклучена, ќе ја треснам вратата и ќе се обидам да ја разбудам таа личност ако спие. Следното нешто што го правам е да го земам телефонот и да бирам 911 додека удрам“.

Секогаш постои начин да откриете дали се добро, а неговата сопруга ужива да им помага на другите. „Прекрасно е да помогнеш некому и некој да ти каже што ти треба; да ставам насмевка на нечие лице“, изјави Моника. Некои луѓе се чувствуваат како да се заборавени“.

Никој не побара од овој пар да внимава на благосостојбата на своите соседи, но тие го прават тоа! Понекогаш едноставно мораме да го направиме она што е правилно, без од нас да биде побарано да го направиме тоа. Благодарност до Каубој и Моника што нè потсетија да допреме до оние околу нас кога температурата ќе стане превисока…или прениска!