Медицинска сестра му ги проверила отчукувањата на срцето, а момчето направило трогателен потег кој го обиколи светот

Одењето на лекар никогаш не е забавно, без разлика колку години имате. Запирање на сè што правите, пакување во автомобилот, седење и чекање за она што изгледа како засекогаш – само некој да ве боцка и поттикне во бела кутија. Не, благодарам! И така, кога дојде време една мајка да го однесе своето дете на лекар, таа очекуваше отпор. Затоа што ако на неа како возрасна не и се допаднало во ординација, логично било да се претпостави дека тоа нема да му се допадне ниту на детето.

Но, откако медицинската сестра го започнала прегледот со тоа што почнала да ги проверува виталните знаци на детето, мајката била шокирана од реакцијата на детето. Здравствените прегледи се важен дел од детството, а откривањето информации за физичкиот, менталниот и емоционалниот развој на вашето дете е во срцето на родителството. Поради оваа причина и оваа мајка наредила преглед на своето дете.

По мерењето и проверката на температурата, дојде време медицинската сестра да го провери чукањето на срцето на бебето. Ладниот стетоскоп на почетокот би ги натерал пациентите во шок, но ова мало момче реагирало поинаку. Наместо да се исплаши од студениот метал, тој ја приближи топлата кожа и се насмевна.

Со насмевка на лицето, детето се наведна и ја потпре главата на раката на медицинската сестра. Нејзиното смирувачко присуство беше сè што беше потребно за да го натера детето да заборави на чудната соба и ладните алатки.

Ова убедливо видео е доказ дека медицинските сестри се херои „од сенка“ во целата медицина. Нивното однесување има моќ да го трансформира застрашувачкиот преглед во време на нежност, а болната процедура во забавна игра или допирање моменти во моменти на раст и љубов.

Погледнете како ова мало момче се прилепи за раката на својата сестра. Фала му на Бога што мајката успеа сето тоа да го улови на камера!