Го прекинаа сообраќајот, а потоа видоа глетка која не се гледа секој ден

Луѓето забележале дека мечката со своите бебиња сака да го помине патот, па го прекинале сообраќајот и уживале во ретката глетка.

Кога возите по селски патишта, голема е можноста да наидете на некакво животно. Многу е вообичаено да се видат елени, срна, зајаци и разни птици, за кои дури се предупредуваат и патните знаци.

Но, понекогаш се случува од шумата да излезе животно кое никогаш не сте го очекувале. Токму тоа се случило во Вајоминг кога туристите виделе мајка мечка и нејзините четири младенчиња како го преминуваат патот. За среќа, луѓето ја фатија сцената за сите да уживаат.

Туристите уживаа во Националниот парк Гранд Тетон восхитувајќи се на прекрасната природа. На веб-страницата на паркот се наведува дека не е невообичаено да се види мечка во секое време и каде било. Некои од најпопуларните пешачки патеки минуваат покрај живеалиштата на мечките, кои обично се оддалечуваат кога ќе сфатат дека некој се приближува до нивната територија.

Но, кога туристите виделе мајка мечка со младенчиња како го поминува патот на само неколку метри, знаеле дека тоа е исклучително ретка глетка.

На едно видео од настанот може да се види како мајка мечка ги води своите бебиња кон патот. Луѓето забележале дека сака да го помине патот и го прекинале сообраќајот за да ја пушти да помине. Мама мирно го премина патот како да беше целосно несвесна за сите луѓе што ја гледаа. Единственото нешто за што изгледаше дека се грижеше беа нејзините младенчиња и нивната безбедност.

Кога го преминале патот, мајката мечка им помогнала на своите бебиња да се скријат во безбедноста на шумата.

Интересно е што не се обидела да ги нападне љубопитните туристи, туку сите и покажале голема почит.