Не можела да забремени поради рак на дојка, а тоа што го направила нејзината сестра го обиколи светот!

Нема посилна врска и љубов од онаа меѓу сестрите и браќата. Пријателите доаѓаат и си одат, но секогаш можеме да сметаме на брат или сестра, во секоја ситуација, знаеме дека тие се секогаш тука да ни чуваат грб.

На Меги и бил дијагностициран рак на дојка кога имала 30 години, тип на рак поврзан со хормони, па бременоста може само да ги влоши работите, иако ракот бил во ремисија. Меги беше депресивна, таа вели дека чувствувала дека нејзината примарна цел на овој свет била да биде мајка.

Иако таа беше во брак со Дени само нешто повеќе од една година, тие беа сигурни дека сакаат деца. Сега единствената опција им била да го посвојат детето или да извлечат неколку јајца од Меги и да се обидат да имаат дете со помош на сурогат мајка. Знаејќи колку многу нејзината сестра сака да има дете, Морган се понудила да и биде сурогат мајка.

Разликата во години меѓу двајцата е само 13 месеци, па затоа отсекогаш биле многу блиски и Морган изгледал како вистинскиот избор. „Толку себично сакав да бидам јас. Таа ми е помала сестра и секогаш сум ја штитела. Сепак, не можев да ја заштитам од рак. Си реков дека тоа е се што можам да направам во моментов и бев сигурна дека сурогат мајката треба да бидам јас“, изјави Морган.

По успешното лекување ја дознале веста која сите ги изненадила. Морган очекува близнаци. Меги ќе има две деца, што е токму она што таа отсекогаш го сакала.

Стиви Круз, фотограф кој работи со бебиња, слушнал за оваа приказна и решил да го овековечи овој несекојдневен чин со фотографии. Меги минатиот понеделник стана мајка на две здрави девојчиња, кои сигурно ќе бидат вистински пример за тоа како треба да функционира врската меѓу две сестри.