Медицинска сестра се фотографирала со новата мајка во болница. Дваесет и две години подоцна, таа беше изненадена кога повторно се врати

За Линда Домингез, раѓањето на нејзиното прво дете беше пресвртница во нејзиниот живот поради неколку причини. Во 1995 година родила дете во медицинскиот центар Шарп Чула Виста, во породилното одделение. Кога медицинската сестра Криси Базилиер дошла да помогне во раѓањето на бебето на Линда, оваа новопечена мајка не очекувала дека медицинската сестра ќе има такво влијание врз нејзиниот живот.

Кога Линда се појавила на својот 25-ти роденден, таа морала да и каже на својата омилена медицинска сестра за нејзините животни одлуки по породувањето.

Во ова видео, објавено на 21 февруари 2017 година, Линда и Криси повторно се обединуваат по 22 години, со долга, значајна прегратка. „Помина толку долго време“, ѝ рече Криси со солзи во очите на Линда. Главниот акушер наскоро ќе открие зошто ова обединување е толку значајно за нејзината стара, благодарна пациентка.

Линда имаше многу важни работи да сподели со Криси за нејзиниот живот по породувањето Линда откри: „Сакав да бидам како неа. Сакав луѓето да се чувствуваат онака како што таа ме натера да се чувствувам“.

Поради искуството на Линда со нејзината сестра Криси, таа беше инспирирана и самата да стане медицинска сестра.

Породувањето ја охрабри Линда да стане личност која се грижи за другите, прави да се чувствуваат удобно и обезбедува и ментална и физичка поддршка на оние на кои им е потребна – исто како што Криси направи за неа пред 22 години.