Кристијано Роналдо објасни зошто се уште живее со својата мајка

Познатиот фудбалер Кристијано Роналдо објасни зошто се уште живее со својата мајка, а неговиот одговор ќе ви го стопи срцето. Кристијано не го зема здраво за готово односот што го има со мајка си. За среќа на неговата мајка, Марија Долорес дос Сантос Авеиро, обрнал внимание на тоа колку напорно работела додека го воспитувала.

Како самохрана мајка, Марија работеше долги часови и често остануваше без храна за да се погрижи Кристијан да не пропушти ништо. Тој знае дека не би бил таму каде што е денес без напорната работа на мајка му, лидерството и сите жртви што ги направила. Сите ние правиме се од себе да им обезбедиме на нашите деца се што им треба, покрај тоа што ги воспитуваме да бидат добри човечки суштества кои го прават овој свет подобро место.

Новинарот во едно интервју го праша славниот фудбалер Кристијано Роналдо зошто неговата мајка се уште живее со него. Впрочем, тој е возрасен човек со успешна кариера. Има доволно пари за да и изгради куќа. Но, неговиот одговор апсолутно ќе ви го разбуди умот и ќе ви ги замагли очите!

„Мајка ми ме одгледа жртвувајќи го својот живот за мене. Таа легнуваше гладна за да ме нахрани мене. Немавме пари. Таа работеше 7 дена во неделата и работеше ноќи како чистачка за да ми купи пар копачки за да можам да играм. Целиот мој успех е посветен на неа. И додека живее, секогаш ќе има се што можам да и дадам. Таа е моето светилиште и мојот најголем подарок“.

Марија е апсолутно благословена! Кристијано имаше уште еден трогателен момент со својата мајка кога и го честиташе роденденот на интернет.
Познатиот фудбалер објави фотографија од својата мајка со овој натпис: „Среќен роденден на најдобрата мајка на светот, воинката која секогаш ме учеше да не се откажувам, најдобрата баба за која моите деца можеа да сонуваат. Многу те сакам, до мајка ми! Бакнеж!”

Оваа трогателна приказна ги охрабрува мајките кои се уште се во средината на воспитувањето на своите деца и ги потсетува дека мајчинството е најголемиот благослов!