ДАЛИ ОЧИТЕ ЌЕ ВЕ ПРЕВАРАТ: Можеш ли да ги изброиш сите чкорчиња на сликата?

Ги сакаме оптичките илузии токму затоа што си играат со нашиот мозок.

Не можеме да веруваме дека нешто што ни изгледа на еден начин е всушност сосема поинакво.

Таков е случајот со оваа слика, за која би рекле дека се е јасно како ден, но не е баш така.

Можете ли да изброите точно колку натпревари има на табелата? Погледнете добро, не се залажувајте.

Точното решение можете да го видите на следната страница.

Решение: